2013. július 4., csütörtök

8. " He has to die to I can protect her."

Nyalihóóóó!
Szóval tudom hogy későn jött a rész de rengeteget szenvedtem vele és még így sem sikerült olyanra írnom amilyenre szerettem volna ráadásul megtudjátok kit sem nyírhattam ki mert Kukorka engem nyírt volna ki. Így mivel nem jött össze úgy a rész hogy ne lőttem volna le az összes poént a következő rész Jev és Carter szemszögéből lesz. Valakinek ez hurrá valakinek meg a francba.. Szóval sajnálom srácok meg nem is de ez így alakult. Na nem koptatom tovább a billentyűmet. Jó olvasást.
Csók, puszi: Ashley




Hayley:
 - Emma, Jared! – üvöltöttem amint Carter összeesett! Persze számíthattam volna rá hogy Scott megpróbálja majd csapdába csalni.  Carter semmire sem emlékezett. Se rám se a szürke kapucnis srácra, se Scottra. Így két dolog történhetett. 1: Scott jól fejen vágta Cartert, amit már csak azért is kétlek mert Cartert nem olyan egyszerű fejen vágni ( tapasztalatból mondom ). A második és a valószínűbb változat hogy Scott valami tudatmódosítót adott be Carternek. A kérdés csak az hogy hogyan és miért? A tudatmódosító eléri hogy az ember úgy gondolkodjon mint az aki beadta neki. Olyasmi mint egy kötés csak sokkal jobban meg lehet variálni, és az Angyalnak hála sokkal könnyebb tőle megszabadulni. Mikor megláttam egy szőke lányt felén rohanni nyomában egy sötétbarna hajú fiúval megint elkiáltottam magam. – Segítsetek! Vigyük Conorhoz!
Mikor Jared meglátta az előttem fekvő lányt a szeme elkerekedett majd hirtelen az ölébe kapta és elkezdett szaladni vele a folyósón.
 - Mi történt? – kérdezte Emma egy kicsit lemaradva Jaredtől.
- Nem tudom. De valószínű, hogy Scott megtalálta. – ez volt az a lehetőség amitől a legjobban tartottam. Amiért amint megtaláltam Collin holttestét rögtön elrohantam Broken Arrowból hogy mentsem a legjobb barátnőm életét. De ha elkéstem…Nem erre gondolni sem szabad. Gyorsan megráztam a fejemet és Emmáék után indultam volna ha a mellettünk álló fekete hajú kék szemű srác nem kapja el a könyökömet.
- Várj. Ki vagy te? És mi van Carterrel?
- Már mondtam szépfiú, a nevem Hayley. És nem nagyon értem mi közöd van hozzá. – mondtam miközben kiszabadítottam a karomat a srác szorításából. Vajon miért aggódott így Carterért.
- Kérlek Hayley. – nézett mélyen a szemembe. A tekintetében fájdalmat és aggodalmat láttam és még valamit ami talán...
- Nézd. Nem tudom miért érdekel ennyire Carter vagy hogy ki vagy te. De előre szólok, a legjobb az mindkettőtöknek ha békén hagyod és nem foglalkozol a dolgaival. Most pedig ha nem haragszol. – azzal vágtam egy hátraarcot és teljes erőmből futni kezdtem, hogy utolérjem Emmát és Jaredet. Mikor megszakadt a telefonkapcsolat már úton voltam az iskola felé, viszont miután meghallottam Scott hangját is elbizonytalanodtam. A srác egymaga betört a Broken Arrow-i Internátusba, ahol minden ablaknál és ajtónál a legjobb Védelmezők álltak őrt. Betört, megölt egy fiút aztán kijött úgy hogy már csak fél órával később jöttünk rá hogy mi történt. Nem tudtuk Scott milyen erős lett az elmúlt két évben ami alatt nem láttuk de nem várhattam csak úgy ölbe tett kézzel hogy fogja magát és meggyilkolja a legjobb barátnőmet. Ezért mielőtt a suliba jöttem volna szóltam Jarednek és Emmának, akik ide voltak beosztva a környékre hogy jöjjenek segíteni. Hát így kerültem ide.
Már csak a bejáratnál értem utol a srácokat akik még mindig rohantak.  Emmával váltottunk egy aggodalmas pillantást. Csak remélhettük hogy Conor otthon lesz.
Mikor a Lane rezidenciára ( Kukorka xDDD ) értünk Conor épp a zárból húzta ki a kulcsát és szemmel láthatólag már indult volna ha nem lát meg minket.
 - Hayley? Hát de gyerekek mit kerestek ti…
- Carter rosszul van. – vágott közbe Emma mire Conor szeme elkerekedett és gyorsan beterelt minket a házba. Mikor beléptünk az előtérbe muszáj volt elmosolyodnom. Tök mindegy hogy az ember mennyit költözik a szokások nem változnak. Carter fél pár tornacipője most is ott állt a fogas alatt a másik fele pedig valahol a szoba másik végében lehetett. Conor dzsekije a fogas alatt feküdt és a kabáton található porszemekből ítélve nem is most esett le oda.
- Tegyétek a kanapéra. – adta a parancsot Conor mikor beértünk a nappaliba, mire Jared gyengéden a krémszínű kanapéra fektette Cartert.
- Hozok egy vizes rongyot. – jelentette ki Emma.
- A konyha balra a második ajtó. –  ( mert mi a pokolra akarunk jutni Búza Börnivel mi? ) kiáltott még utána Conor mire Emma a hüvelykujját felmutatva jelezte, hogy vette.
- Akkor én egy vödör hidegvizet hozok. – mondta Jared és már indult is Emma után. Conor összeráncolt szemöldökkel nézett utána.
- Az meg minek?
- Ha magától nem kelne fel. – vont vállat Jared majd eltűnt a konyhaajtóban. – Conor még egy pár pillanatig szórakozottan bámult majd megrázta a fejét és ismét a húgára nézett.  Már rég nem láttam Carter bátyját így kihasználtam a pillanatot hogy jól megnézzem magamnak. Conor arca borostás volt, a szeme alatt mély ráncok húzódtak és az akkoriban vidáman csillogó barna szemekben most semmi élet nem volt. Megártott neki hogy annyi időt töltött a munkájának szentelve. Ami, bármily meglepő , nem könyvelő volt. Hanem Tanács-tag volt. Ő hozta meg a Védelmező világ legfontosabb döntéseit. És most ahogy elnézem amint idegesen a hajába túr és fel-alá járkál le sem véve a szemét a húgáról nem tudom elhinni hogy a sorsunk önként ennek a férfinak a kezébe adtuk.
- Mi történt Hayley? – kérdezte Conor még mindig Cartert bámulva.
- Scott visszajött. – mondtam halkan. Erre Conor abbahagyta a járkálást és kitágult pupillával meredt rám.
- Hogy mi?
- Scott visszatért és Cartert kereste. Már ilyen volt mikor én odaértem de ebből ítélve megtalálta – foglaltam össze az elmúlt fél óra történéseit 2 mondatban
- Scott Cipriano Magic Ville-ben van? – látszott rajta hogy még mindig nem ocsúdott fel a kezdeti döbbenetből.
- Miért hány Scottot ismersz Conor? – kaptam idegesen a levegőbe a karomat. Nem a türelmemről voltam híres és, többek között, ezért nem is voltam olyan jó Védelmező mint Carter.
- Akkor elkéstem. – suttogta Conor erőtlenül majd lerogyott egy székre. – Már elkezdődött.
- Conor… – kezdtem óvatosan mivel reméltem hogy nem arra gondol amire gondolok hogy gondol.
- De igen Hayley. – nézett mélyen a szemembe. Jaj Istenem add hogy nem úgy folytassa hogy… - A prófécia már kezdetét vette.
10 évvel ezelőtt ( Conor szemszöge ) :
Magic Ville. Ezer éve nem voltam már itt. És ez nem is véletlen. Ebben a városban ugyanis a sötét erők uralkodnak. Itt köttetetett meg a Sötétség Őrzőinek szövetsége. Csak úgy hemzseg a hely a boszorkánymesterektől és a démonoktól. Egy Védelmező sem szeret ide jönni. Viszont ő itt van. És ha biztonságban akarom tudni a húgomat biztosra kell mennem hogy ők ketten sose találkozzanak. Így nem maradt más választásom. Meg kell ölnöm a fiút. Carterre Hayley családja vigyáz. De nem hagyhatom sokáig magára elvégre még csak 5 éves. Olyan nehéz elképzelnem hogy egy ilyen pici lány ekkora terhet viselhet. Ha csak a jóslatra gondolok és hogy a világ sorsa az ő apró kezében van…nem! Nem hagyhatom hogy neki kelljen dönteni és ennek az egyetlen módja az ha egyikük életének véget vetek. Aki természetesen nem a húgom lesz. Lassan hónapok óta figyelem a Townsond -  házat.  Hárman lakják. Clare Townsond az anyuka, a fiatalabbik gyermek Kelley és az én áldozatom Jev Townsond. Résen kell lennem mivel Clare nagyon figyel  a gyerekeire. Egy héten összesen 20 percre hagyja magára a most 6 éves Jevet.  Amíg a kis Kelleyt elhozza az óvodából. Mivel Jev most kezdte el az iskolát fél órával hamarabb ér haza de csak is csütörtök önként. És nekem ki kell használnom ezt az időt különben…különben…nem erre gondolnom sem szabad. Ahogy a Townsond ház ajtajához érek nem pepecselek a zárral, egyszerűen csak fogom a feszítővasat és egy zava mozdulattal kipattintom a zárat a helyéből. Az ajtó kinyílik én pedig semmilyen erőszakos behatolásra utaló jelet illetve ujjlenyomatot nem hagyok magam után. Jev szobája az emelten van rögtön a lépcső előtt. Ha minden igaz most a háziját írja. Sőt ha mázlim van nem hallott meg. Hangtalanul lépkedem felfelé a lépcsőn. Az ajtó résnyire nyitva van így ha nagyon óvatos vagyok be tudok osonni…De nem, semmi szükség osonásra. Ugyanis Jev nem a háziját írja hanem az ágyában fekszik és jó mélyen alszik. Még jobb. Hirtelen rám egyáltalán nem jellemző rideg mosoly ül ki az arcomra és muszáj erősebben szorítanom a kezemben lévő penge markolatát. Soha fel nem fedezett vágy járja át a testemet. Vágy a gyilkolásra. Vágy egy alig hat éves gyerek meggyilkolására.  Mielőtt elszállna az önbizalmam hirtelen benyitok a szobába, sietős léptekkel átszelem az ágy és az ajtó távolságát, pontosan a fiú szíve fölé emelem a pengét.
 - Carter. – suttogja hirtelen Jev mire lemerevedek.
 - Carter ne…ne tedd! – suttogja megint vékony kisfiú hangján. Álmában beszélt. De az hogy lehet…hiszen soha nem is találkoztak! Nem tudhatja a húgom nevét! Egyszerűen nem engedhetem meg. És ez…ez az apró tett. Egy álomban elsuttogott szó adja meg végül az utolsó lökést. Az utolsó lökést arra hogy a pengémet mélyen a húgom jövőbeli udvarlójának szívébe mélyesszem a tőröm hegyét.  De abban a pillanatban Jev szeme kinyílik és meglát, és ezzel párhuzamosan meghallom a kulcs csörgését a zárban. Egy tized másodpercem van dönteni. Ha leszúrom Jevet, Clare megtalál és akkor mindennek vége ennek a jó oldala:  Carter biztonságban lesz…Viszont ha elhalasztom a lehetőséget többé már nem tehetem meg, hisz  a pengét minimum benne kell hagyni a fiú szívében hogy elvérezhessen. Arról pedig simán azonosítanak. Ez a lehetőség azért jó mert a húgom nem veszti el az utolsó családtagját. Amíg a lehetőségeimet fontolgattam letelt az egytized másodperc  és Jev világító kékszeme elkerekedett. De mentségére legyen mondva nem sikított, csak folytott hangon még mindig félálomban azt kérdezet:
- Meg akarsz ölni, nem igaz Védelmező? – ez kész. Ez a srác túl sokat tud. Így hát nem maradt más választásom.
- Nem, nem akarlak megölni. – azzal fogtam magam és kiugrottam a kisfiú ablakán elhatározva hogy nem jövünk többet Jev közelébe. Kár hogy akkor még nem tudtam mekkora baj lesz abból amit nem tettem meg…
***
Hirtelen éles sikítás hasít a szobám csendjébe. Úgy fél órája Hayley beparancsolt az ágyamba azzal a felkiáltással hogy nyúzottnak tűnök és ő majd figyel Carterre.  Természetesen nem szívesen hagytam ott a húgomat egy percre sem de ha bárkiben megbízhatok (mármint Cartert illetően ) az Hayley, így engedelmesen feljöttem és lefeküdtem. De a hirtelen csapódó ajtó, a nyúzott kék szempár, a csapzott szőke haj, egy nagyon frusztrált ( frusztrált xDDDD – Ashley to Kukorka ) Emma és a következő mondat kijelentése után eltűnődtem azon jól tettem-e.
 - Carter eltűnt!

<<7. rész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése