2015. június 6., szombat

64. rész - Shopping like a teenage girl

Sziasztok! Gondolkoztam valamin, annyira bírom amikor a szereplőim a történetben panaszkodnak valamiről, vagy álmodoznak valamiről én meg tudom mi fog történni később és magamban röhögök ezen. Mással is volt már ez, ha valaki ír? Vagy esetleg egy barátotok izgul a sorozat folytatása miatt te meg vagy 5 évaddal előtte vagy és csak mosolyogsz, hogy te tudsz mindent. (Mint én barátnőm esetében akinél 7 évaddal járok előrébb az Odaátban.)
Ui: Ma kicsit Ally-Conorosra fogtam a formát (bár minden részben azt hiszem túl sok van belőlük, de hát mit tehetnék ők a kedvenceim).

Carter:
A vasárnap nyugisan telt, aztán hétfőn ment minden a normális kerékvágásban. Leszámítva azt a tényt, hogy Scottnak be volt kötve a keze. És persze mint Kelleytől megtudtam egy óra alatt képes volt világ pletykává válni ez a tény.
Jev azt hajtogatta gonoszan mosolyogva, hogy Alison kitörte a kezét, amit kötve hiszek. Hisz olyan vékony és törékeny, lehetetlen hogy ártani tudjon Scottnak. De mivel Conorral még mindig tart a fasírt szitu ezért eléggé nehéz lett volna vele megkonzultálni.
Persze a napban az volt a legszórakoztatóbb és beszéltebb téma, hogy ahogy Kirah meglátta Scott-ot a bekötött kezével kitört a nevetésben és alig bírta abbahagyni. Nos igen kellemesen telt és kezdődött a nap.


Conor:
Clare Townsond egyszerűen kikészít. Ha van a levakarhatatlannak egy formája az ő. Nem tudom hányszor hívott egyhuzamban. Majd egy húsz percre abbamaradt és megint elkezdődött. Végül két hívás között gyorsan lenémítottam a mobilom és valahova a kanapéra dobtam. Azt hittem lehet pár perc nyugtom míg szunyókálok egy kicsit de tévedtem. Azt hittem meg fogom fojtani az illetőt ott helyben az ajtóban, ha az Clare Townsond.
Ám amikor mérgemben kivágtam az ajtót kellemes meglepetés ért. Ally álldogál lábával dobogva a verandámon. Vagy legalábbis a magasított változata a cipő miatt. Vörös haja egy kontyban csücsült feje tetején és baba hajai minden felé szálltak. Viszont a dühös barna szempár tönkretette a hangulatot.
- Minek neked a telefon ha nem veszed fel? – viharzott be a házba mellettem.
- Várj, te hívtál? – fordultam felé miközben visszazártam az ajtót. – Csak mert Clare már több mint egy órája zaklatott.
Idegesen nyomta orrom elé a mobilját ami igen csak a kihalás szélén volt aksilag.
- Miattad vezethettem haza hogy feltöltsem, de akkor sem vetted fel! – fújtatott.
- Oké. – zártam le. – Másik kérdés. Mit keresel a házamban? – indultam utána mikor szobám felé vette az irányt.
- Fontos dolgokat, amik nekem nincsenek.  – rontott be az ajtón, de egyből ki is fordult öklendezést mímelve. – Hogy tudsz te abban a szagban élni? – levette válláról táskáját és egy kis üvegcsét vett el. Kikaptam a kezéből és a magasba emeltem hogy ne érhesse el.
- Nem fogod telefújni a szobámat valamelyik kölniddel! – jelentettem ki. Elkezdett ugrálni előttem, hogy elérje, de sikertelenül. Mert hiába viselt magas sarkút még így is szörnyen kicsi. Ettől tudtam mindig cukkolni, hogy milyen pici amikor nem ért el valamit. Ez nem változott benne. Viszont a józan paraszti esze sem. Sarkával rátaposott a lábamra én pedig mivel meggörnyedtem könnyedén elérte parfümös üvegét majd ötöt fújva a szobámba visszatette táskájába.
- Tesznek neked egy javaslatot Conor, szellőztess! – fordított nekem hátat. Majd íróasztalomhoz sétált és fiókokat feltúrva keresett valamit.
- Ez nem úgy néz ki, mint amikor utoljára itt jártam. – mutatott a szekrényekre gyanakodva.
- Mintha olyan gyakran járnál erre! – néztem rá szúrósan. – Rendet se rakhatok?
Összefonta karjait mellkasa előtt és felvont szemöldökkel mért végig. – Mondj nekem egy olyan alkalmat amikor Conor Lane rendet rakott valaha is! Mert én egyet sem ismerek!
- Ez nem igaz! – durcáztam be.
- Conor, nálam ugyanolyan szintű rendetlenséget voltál képes csinálni 5 perc alatt, mint amilyen nálad volt! – vádolt meg. Oké ebben igaza van. – És az benne a pláne, hogy képtelen voltál minden visszarakni a helyére. Tudod mennyi idő volt mire megtaláltam bármit is a SAJÁT szobámban?!
- De mindig volt valami amivel rá tudtál volna venni a takarításra! – vonogattam a szemöldököm. – Csak hát neked is elég szerves részed lett volna benne! – összevonta a szemöldökét.
- Nem szeretném tudni, hogy mik játszódhatnak le a harminc éves fejedben miközben beszélgetünk! – tette fel a karját. Felnevettem.
- Nem sok dolgot igénylő dolgok. – lepillantott cipőjére és sarkán egyensúlyozott.
- Tudod újabban elkezdtem élezni a cipőim sarkait. – mondta hangosan. – És pillanatok alatt ki tudnám a hangszálaidat vágni.
Megforgattam a szemem. – Még mindig nem válaszoltál, hogy mit keresel?
- Remek téma váltás Conor! – veregetett vállon. – De megnyugodhatsz már tudom hol van, amit keresek.
A gardróbomhoz sétált és kitárva ajtait kivette az egyik bőröndöm. A földre téve kinyitotta és ruháim közt turkálva keresgélt valami után. Miután nem találta meg amit keresett magában morogva valamit visszatette a helyére és a másikat húzta elő.
- Megkérdezhetem megint, hogy a mi szöszt keresel nálam? Mert ha a farmerod darabjait, akkor nálam nincs! – mutattam szakadt nadrágjára.
- Vámpír karmolás. – felelte.
- Művészi vágása volt. – elmosolyodott.
- Ugye? Te is azt hitted, hogy boltban vettem mi? – vonogatta szemöldökét büszkén. Elmosolyodtam.
- Nem. – grimaszt vágott. – Rólad tudom, hogy valamilyen módon saját kezűleg alkottad!
- Chh! Kösz. – seperte ki haját szeméből és felnyitotta a bőröndöt. Már szóltam volna, hogy abban olyan papírok és dolgok vannak, amiket státusza miatt nem lenne szabad látnia. De mivel csak odébb gyűrte őket rájuk se hederítve, így felesleges lett volna mondanom. Egy kék anyagba tekert valamit húzott elő.
Kibontotta és boldogan elmosolyodott amikor megtalálta amit keresett. Az üvegben pedig nem volt más, mint egy üveg boszorkány vér és mellette egy kis hamu. Zsebéből egy kicsi üveget előszedett és óvatosan át öntött belőle egy pár centit. Majd a porból egy másik üvegbe a porból is tett.
- Megfosztasz a boszorkány maradványaimtól? – fél szemöldököm a magasba emelte. – Mihez kellenek neked ezek? Ha csak nem valami fétisként gyűjtöd őket.
- Tudod, Scott kezében volt egy injekció valami fekete löttyel, amint minden áron belém akart nyomni. – magyarázta, miközben gondosan eltette táskájába az üvegcséket. – Arra próbálok rájönni, hogy mi az, és eddigi tapasztalataim alapján a dobj-rá-egy-kis-boszorkány-hamut eddig bevált.
- Értem. – bólintottam. Összevont szemöldökkel kezdte méregetni az anyag darabot, amibe az üvegcsék voltak tekerve.
- Ez nem az én pólóm? – mutatta fel, a kék női pólót, amin egy „Witch please!” felirat állt. – Találékonyan használod fel a cuccaim. – méregette, majd visszatekerve a dolgokat a helyére tette. Miközben visszaállította a helyére a bőröndem megkérdezte. – Akkor gondolom nem baj, hogy az AC/DC-s és a Metallicás pólóidat arra használom, hogy a vért letöröljem a fegyvereimről.
- Amíg nálam van a kedvenc Harry Potteres pólód, addig azt csinálsz velük amit akarsz. – gúnyosan hozzá tettem. – Asszem’ valahol a kocsiban meg van a Trónok Harcás pólód is. Remek a kocsi takarítására. Csak sajna a Don Snow felirat már nem látszódik.
- Most megsértődnék ha az előbb nem azt a pólódat találtam volna meg az előző bőröndben! – csukta be szekrényem ajtaját. Rám nézett. – Ha megbocsátasz én visszamegyek a városházára, hogy Clare engem szadizzon ne téged!
- Mit csinálsz te ott hajnalok hajnalán? – érdeklődtem.
- Lassan kilenc lesz, de ne zavarjon. – megdörzsöltem a szemem.
- Nem aludtam sokat. – vontam vállat.
- Jaj már megint milyen lelki problémád van? – ült le várakozva az ágyamra. Mellé ültem én is.
- Kicsit összekaptunk Carterrel. Csak a szokásos.
- Conor, annak nem szokásosnak kéne lenni, ha összeveszel a testvéreddel. – felelte. – Tudod egyikőtöknek sem egészséges, tekintve hogy ti minden másodpercben aggódtok a másikért.
- Nincs testvéred… - félbeszakított.
- Ó dehogy nincs! – szakított félbe. – Az már más kérdés hogy mondtam-e neked.
- Cass nem számít! – legyintettem.
- Nem is Cassiere gondoltam. – rázta meg a fejét. Telefonja órájára pillantott. – De én megyek, mert elkések.
- Kérdezem megint, mit csináltok ti ilyenkor? – ráncoltam homlokom.
- Clare készül a Halloweenre, aztán még meg kell szervezni a választási bulit. Na meg választhatok, hogy sütök vagy rendelek tortát marha sok pénzért. Majd vihetem el a kölyköket plázázni. – sorolta ujjain számolva. – És hallgathatom Clare szentimentális szövegét arról, hogy milyen fontos a család és hogy állandóan ki vonom magam a forgalomból.
- Nem csodálom. – nevettem fel. – Ahogy felsoroltad úgy hangzottál, mint egy 6 gyerekes anyuka. – velem nevetett.
- Isten ments, nekem 6 gyerek. Én eggyel se tudnék bánni, nem hogy a hatszorosával. (Ó drágám várd ki a végét! XD - Kukorka)
- Miért te nem szeretnél gyerekeket? – vállat vont.
- Nem igazán. Nem vagyok oda értük. – majd felállt. – De nem veled vitatom meg ezt. És mondom késésben vagyok! – majd kilépve az ajtómon eltűnt. A bejárati ajtó csapódásából tudtam, hogy elment. Eldőltem az ágyon. Az egész szobában a tipikus Ally illata volt. Amivel nem is lett volna baj, csak direkt nem szerettem volna, ha ilyen illata lenne a szobámnak. És most összefogdosta minden cuccom, amiknek valószínűleg több hónapig ilyen illatuk lesz.

Jézus, ki kell vernem ezt a lányt a fejemből! Miért vonzódom hozzá, még mindig?


Ally:
Visszamentem a városházára, ahol Clare és a drágalátos Reed polgármesterné szavára kellett ugrálnom. Ha nem tudnám, hogy Clare-nek van egy nővére azt hinném azok ketten testvérek. Bár elveszettek még lehetnek.
Csak pár percre tudtam foglalkozni a fekete lötyivel, és ez azelőtt történt, mielőtt Conortól a boszorkány hamut beszereztem volna. Utána meg azt kellett tennem amit mondtak nekem. Egy borzasztóan unalmas képszerkesztésen vagyok túl, tekintve hogy Clare engem ajánlgatott Mrs. Reed-nek hogy én lennék az aki a legtökéletesebben rajzolná meg a Választási bálra a meghívókat. Így egy tableten azt rajzolgattam és vagy 50 nyers változat van, ami nekem nem tetszett.
Utána meg drága szép írásommal írhattam le a vendéglistát. Mert ezek annyira analfabétának néznek itt mindenki aki egy fejlettebb világból jött.
Szóval mire eljutottam oda, hogy leülök két percre Clare közölte velem, hogy részben Kelley részben pedig partikellékeket vigyem már le és tegyem be a kocsijába. Mivel lusta voltam kétszer fordulni, ezért egymásra téve a négy dobozt elindultam lefele a lépcsőn. Nem nagyon láttam és arra is nagyon koncentráltam, hogy a lépcső helyét eltaláljam.
A lépcső felénél jártam és épp akkor akart felmenni valaki. Így a falhoz tapadva próbáltam oldalazva menni, de mivel a pasi kitöltötte a háromnegyed lépcsőt, így csak még egy fokkal lejjebb tudtam lépni. De tudtam hogy a partikelléket kell felülre tennem, mert mérnöki tudással nélkül is tisztában voltam vele, hogy a felső doboz le fog esni.
Elkezdett csúszni, én pedig megpróbáltam előre billenve megakadályozni de ezzel azt értem el, hogy majdnem orra estem.
Hirtelen a férfi elém állt és lábával kitámasztva enyéimet megállított kezével pedig megfogta a dőlő dobozokat. Egyensúlyba helyeztem magam és az illető levette a felső két dobozt.
- Köszönö… - és akkor megláttam ki akadályozta meg az esésem. Megforgattam a szemem. – Neked mindenhol ott kell lenned? – szélesen elvigyorodott.
- Tudod Clare mégis csak szadizott! – jelentette be. – Iderendelt, hogy nézzem meg pár kiadását a városnak mert neki nem stimmel valami.
- Hé! – üvöltöttem fel az emeltre Clarenek. – Most megsértődtem rád!
- Mégis miért? – üvöltött vissza. Mi még itt is képesek vagyunk üvöltözve kommunikálni egymással. Hmm, a család.
- Segítek! – lépett mellém. Levittük a dobozok és begyömöszöltem őket Clare kocsijába. És kivettem a cukrászda szórólapját is amit lapozgattam visszafele menet.
- Minek nektek a torta? – hajolt oda hozzám Conor ő is a szórólapot nézve.
- Mivel kisváros vagyunk, ezért a város szervezi az iskolában a Halloween, Karácsonyi, évnyitó bulikat. Hasonló mint a feszt volt, mert kisvárosiaknak nincs jobb elfoglaltságuk mint hogy parádézzanak egész évben.
- Akarom én tudni, hogy miért lett volna opció, hogy te sütöd?
- Az más. – legyintettem. Értetlen arckifejezéssel felé fordultam. – De miért is csevegek én vele, tekintetbe véve, hogy inkább ütnöm kéne téged?
- Talán mert szeretsz. – rebegtette szempilláit.
- Hát hogyne. – forgattam meg a szemem. – És az írásod is ki tudom olvasni.
- Higgy nekem eddig neked meg a legjobban.
- Ezt bóknak veszem.
- Annak is szántam.
- Remek.
- Tudom.
- Akkor elviszed Jevéket a városba? – kérdezte Clare a bejáratban, amikor beléptünk. – Á, szia Conor! Örülök hogy eljöttél!
- Jó reggelt! – mielőtt Clare rákérdezett volna megválaszoltam.
- Számára még reggel van. – magyaráztam. – És igen beviszem!
- Mi lenne a gond? – kérdezte Conor zsebre tette kézzel.
- Mindjárt megmutatom, de akárhogy számoltam egyáltalán nem annyi jött ki, mint amennyinek kellett volna. Sokkal több a kiadás, amiről nincs feljegyzés.
- Meg látom mit tehetek. – bólogatott. Ököllel vállba vágtam. – Áú! – kapott vállához.
- Ally! – szólt rám Clare.
- Ezt miért kaptam? – támadott nekem Conor.
- Mert elhappoltad a melómat! – durcáztam.
- Jaj, Ally! Ne vedd magadra, csak inkább egy profira bíznám! – vígasztalt Clare.
- Chh, profi! – forgattam meg a szemem. – Elmentem Jevékért!
- Kelleynek volt egy kérése. – állított meg Clare. Kérdőn felé fordulta. – Szeretné ha Cartert is magaddal vinnéd! – majd a Conorra pillantott. – Persze ha nem baj. Felelősséget vállalok Allyért ha bármi lenne.
- Vigyázol rá? – nézett hátra Conor. Elmosolyodtam.
- Az első hídon kidobom. – viszonozta mosolyom.

- Akkor elviheted. – hagyta rám.


Carter:
Kelley konkrétan rám vetette magát. Jevet elküldette mellőlem Nick segítségével, amíg kifaggatott. Egy csomó random kérdést tett fel a szombati randikkal kapcsolatban. Például, hogy Jev úriember volt-e, mert ha nem leüti ha kell. Bennem feléledő kisördög szívesen szívatta volna azzal, hogy miattam a húga verni fogja. De visszafogtam magam.
Aztán pedig kb hasonló kérdésekkel bombázott mint Jev. Szerencsémre vasárnap úgy ahogy békén hagyott. Azt leszámítva, hogy a hülye képeit küldözgette nekem amitől lassan megtelt a memória a telóban… Kit áltatok 16 gigás kártyával ez szinte lehetetlen, kivéve ha tele rakom még több zenével.
Scott valamikor lelépett a harmadik és negyedik óra között, bár nem is bántam hogy valaki telefonon értesítette. Csak csendben tegye és ne a közelemben.
- Hazakísérjelek? – ajánlotta fel Jev miközben kiszedte a deszkáját a szekrényéből.
- Nem kell. – ráztam a fejem.
- Csak nem fel akarod hívni a barátnődet és elújságolni neki, milyen csodálatos ember vagyok? – villantotta rám mosolyát. – Ezt elmondhatod neki előttem is.
- Szerintem ha meg tudná, hogy járunk fejbebaszna egy lapáttal. – válaszoltam. – Utána téged is.
- Az agresszió főellenzője lehet. – elmosolyodtam.
- Ő az agresszió ellenes csapatnak az elnöke. – ironizáltam. Na igen azt megnézném. Szerintem Eugene-nal halálra röhögnénk magunkat.
Ki fele sétáltunk a suliból és Kelley is csatlakozott, mert ő viszont Jevvel volt hajlandó haza menni. Milyen furcsa hogy korábban minden meg tett hogy ne kelljen vele mennie.
- Nincs neked edzésed? – kérdezte tőle a bátyja.
- Ma elmaradt. – felelte halkan. – Nézd ott van Ally! – vidult fel, ahogy meglátta unokatestvérét. Jev csak egy grimaszt vágott és talán még lassabban sétált, mint az előbb.
- Mit csinálsz? – tudakoltam tőle.
- Próbálom elkerülni, hogy leégessen. – vont vállat. – Hátha nem vesz észre.
- Ezt kétlem, tekintve hogy téged vár. – biccentettem felé. Kocsiját támasztva minket nézett és várt.
- Szia Ally! – köszönt Jev. – Lehet, hogy én most kihagynám ezt! – próbálta kihúzni magát valami alól.
- Ne  is álmodj! – mosolyodott el negédesen. – Anyád parancsba adta, hogy eljössz a húgoddal vásárolni ha tetszik ha nem! Beszállás! – intett mire az lefehéredett. Felém fordult.
- Ha meghalok, ne engedd Nicket közel a cuccaimhoz és semmit se hagyjatok rá! – kérte, majd beszállt a kocsiba miután Alison benyomta oda. Kelley még magában örült, és már készült volna beszállni, de a vörös nem mozdult. Csak felém fordult, ajaj.
- Kelley nem szeretnél mondani valamit Carternek? – kérdezte. Kelley hallgatott. – Akkor megkérdezem én ha beszari vagy! – jelentette be. – Kelleynek lenne egy kérése. Szeretné ha eljönnél velünk ajándékot vásárolni neki. – már jöttem volna a szokásos Conoros kifogásommal de megelőzött. – A bátyád beleegyezett. De ha nem szeretnél jönni, akkor hazaviszlek.
 - Én… - gondolkoztam. Most keveredjek be egy családhoz akik valószínűleg egymás vérét szívják egész úton? És majd utána én leszek a hibás, hogy miért ülök csendben. Kelleyre pillantottam, aki mellém pattant és nagy zöld kiskutya szemekkel kérlelt.
- Lééégsziii! – nyafogott. – Léééégysziiiiiii! – azért eléggé meglepő, hogy engem kér meg nem az állítólagos barátait.
- Legyen. – egyeztem bele.
- Kösziiii! – ugrott a nyakamba visítozva. Nem tudom mi folyik azokon a pom-pom edzéseken, de olyan erősen fogott mintha 20 éve profi birkózó lenne.
Alison levakarta rólam. És mosolyogva betolta az örömködő lányt az anyós ülésre. – Ülj be Jevhez! – intett a fejével. – De csak akkor, ha nem faljátok egymást úgy mint szombaton! – „zavaromban” lehajtottam a fejem, hogy a hajam eltakarja az arcom, ami kezdett vörösödni. Kinyitottam az ajtót.
- Húzz arrébb! – szóltam be Jevnek, aki értetlenül de odébb csúszott.
- Velünk jösz? – kérdezte.
- Igeeen! – visította Kelley. – Alig várom, hogy veled vásároljak. – fordult hátra Kelley. Olyan volt, mint egy ötéves hiperaktív kislány akit elvisznek vattacukrozni a vidámparkba. Lehet, hogy nem éppen jártam jól ezzel az ötlettel, hogy egy délutánra  összelegyek zárva a Townsondokkal.
Kelley azt ecsetelte nekem, hogy mi így meg úgy megyünk cipőt venni. Meg segíthetek neki dönteni két croptop közül amiket a múltkor kinézet magának. Először is, ki a vihar vesz magának croptopot októberben. Másodszor, szerencséd Kelley Towsond, hogy túl sok youtube-ot nézek mert azt se tudnám mi az a croptop.
Ally meg a közeli város irányába hajtott. Jev csendben ült mellettem, míg Kelley csacsogott Ally pedig hallgatta a halk rádiót.
- Kelley. – szólt neki Ally. – Adj egy kis levegő szünetet mindkettőtöknek!
- Úú.  – biggyesztette le a száját. Majd rám nézett – Túl sok?
- Egy picit. – válaszolt helyettem Jev, aki már a homlokát fogta ennyi divatinformációval. Kelley elhallgatva visszaült rendesen a helyére. Jev átkarolt és magához húzott, már amennyire az öv engedte. – Remélem te nem ilyen vagy, mert én felakasztanám magam. – elmosolyodtam. Már mondtam volna valamit, de Ally megelőzött.
- A felnőtt tartalmakat légyszi ne előttünk. – mosolygott ránk hátra a visszapillantóból.
- Nem találkoztál újabban Conorral? – szólt vissza Jev.
- Hogy van Emily? – vágott vissza Ally.
- Utálom, hogy ismerjük egymást! – vágta ebéd szünet óta ötven valahanyadik grimaszát.
- Köszönd anyádnak, hogy a ribi után született. Ha fordítva lett volna, most te lennél az idősebb. – válaszolta. Na látjátok erről beszéltem. A családi vita, ami tök mindegy hogy náluk ki előtt folyik.
- Ally, ne légy ilyen gonosz! – szólt rá Kelley.
- Teljesen úgy hangzott, mint anyád. – mondta Ally.
- Teljesen úgy hangzott, mint anya. – vele egyszerre Jev.
- Jinx! – vágta rá egyből az előbbi kettő. –Jinx! – ismételték megint. – Jinx! – harmadszorra is. – A picsába is! – adták fel végül.
- Biztos, hogy nem cseréltek ki téged Kelley? – kérdeztem tőle.
- Én is ezt remélem néha. – dörzsölte orrnyergét. Nos nem a türelemről híres családot ismerhetünk  meg hármójuk személyében. Nem lennék az anyjuk helyében akinek nulla 24-ben ezt el kell viselnie.
- Biztos jól megfontoltad, hogy velünk tartasz? – kérdezte Ally, amikor elhagytuk Magic Ville határát. Megráztam a fejem. – Mindegy, mert már nincs visszaút.
***
A közeli város sokkal nagyobb volt, mint Magic Ville. Valószínűleg a kétszerese. Sokkal forgalmasabb is. Itt még nem jártam, mert Conorral keletről jöttünk ide, nem pedig északról, szóval kivételesen új környezet volt. Volt egy hatalmas, több emeletes pláza komplexum. Mivel hétfő volt lényegesen kevesebb autó állt a parkolóban, így Ally a bejárathoz közel parkolt le.
- Visszafele vezethetek? – kérdezte amikor mind kiszálltunk a  kocsiból. Felnevetett.
- Annyira még nem ment el az eszem.
- De azt mondtad nekem vetted? – vitatkozott vele.
- Kiélvezem amíg ép állapotban van. – simogatta meg érzelmesen a motorháztetőt. Felém pillantott és kezemben táskára. – Betehetjük a csomagtartóba, ha szeretnéd.
- Nem, jól vagyok. – feleltem. Isten ments még az kéne, hogy fegyver nélkül közelítsek meg egy plázát. Csak vállat vont és besétáltunk az épületbe. Sokkal hűvösebb volt bent, mint magában Magic Villeben, ami furcsa módon, még mindig a napos időjárást tartja.
Kelley tényleg mint egy ötéves akit vidámparkozni vittek, úgy nézett ki.
- Kelley! – állította meg táskájánál fogva a lányt Alison. – Van egy keret, szóval úgy vásárolj!
- Jó, jó! – legyintett. – Mehetek? – nézett várakozóan.
- Menjél! – engedte szabadon. – Jev, moderáld a húgodat! – Kelley karon ragadott és az egyik bolt felé kezdett húzni. – És mentsd meg Carter! – mondta miután elrántott onnan.
Rohantunk a folyosón, simán megtudtam volna állítani magam, de Kelley lépteivel nehéz léptéket tartani. Komolyan lehet ha én is pom-pom lány lennék hatékonyabb lenne a képzéseim, ha így tanítják őket futni. Egy cipőboltnál lelassított. Jaj, ne, csak cipőket ne!
- Úúú! – jött izgalomba. – Még itt van A cipő! – rántott egyet és majdnem utána estem. – levett egy fekete magas sarkút, aminek az orrán egy ugyanolyan anyagból készült masni volt. – Mit gondolsz erről? – dugta az orrom alá.
- Fekete. – mondtam ki azt, ami először eszembe jutott róla.
- De neked tetszik? – kérdezte.
- Nem te akarod megvenni? – vontam fel a szemöldököm.
- De kíváncsi vagyok másnak mi a véleménye róla. – vont vállat. – Szóval? – ismételte meg.
- Még mindig fekete. – válaszoltam. – Kelley, nem vagyok az a tipikus lányos lány. Engem nem hoznak lázba a cipők.
- Egy ici-picit sem? – reménykedett.
- A tornacipők talán. – vigasztaltam.
- Oké. – biggyesztette le a száját. – Egyedül nem lett volna jó Jevvel és Allyvel, mert ők annyira… - kereste a szavakat. – Egyformák.
- Vettem észre. – jegyeztem meg.
- Nem akarlak untatni a cipőimmel, nyugodtan el akarsz menni nézelődni, ha akarsz. – mondta halkan. – Addig majd nézek magamnak ajándékot.
- Segítek ajándékot nézni vagy venni, vagy nem tudom mit akarsz csinálni. – mosolyogtam rá. – Csak ne várd el tőlem, hogy ódákat zengjek róla.
- Akkor fel is próbálom. – vidult fel. Eléggé hangulat ingadozó típus. Felvette a fekete cipőt. – Na milyen? – kérdezte egy furcsa modell pózba állva.
- Illik hozzád. – feleltem. – De ne állj így mert szörnyen hülyén nézel ki. – nevettem fel. Ő is nevetni kezdett és haját füle mögé tűrve még nézegette egy picit a cipőt, gondolkozva rajta mi legyen vele.
Tényleg jól állt neki, illett a stílusához. És még szörnyű divat érzékkel is meg tudtam mondani, hogy az A cipő tényleg neki való.
- Biztos, hogy jó? – húzogatta a száját, magát nézve a tükörben. – Nem akarom, hogy hülyén nézzek ki a suliban, vagy bárhol. – elbizonytalanodott. De nagyon.
- Már miért néznél ki hülyén? – ráncoltam a homlokom. – A fekete mindenhez megy, és te majd kiválasztod mihez nem.
- De szerinted mit gondolnának rólam, ha egy ilyen szerelésben megjelennék a suliban? – mutatott végig magán.
- Vagy semmit, vagy azt hogy jól nézel ki. – vontam meg a vállam. – De ne törődj vele mit gondolnak, vagy mondanak rólad! Csak légy olyan, amilyen te szeretnél lenni!
- Könnyű azt mondani. – húzta a száját, majd leült a padra.
- Kelley. – ültem le mellé. – Nem olyan nehéz. Szerinted engem érdekel Emily mit gondol rólam? Vagy a többiek.
- Azt, hogy egy álszent kurva vagy, aki azért jött ide, hogy tönkretegye az életét és elcsavarja Jev fejét, és elvigye innen örökre, amit nem bánnék mert friss levegő kéne neki! – hadarta. – De tényleg nem érdekelnek?
- Nem ám. – bólintottam.
- Az sem, hogy Jev mit gondol rólad? – elgondolkoztam.
- Ha Jevnek nem tetszik valami, úgyis megmondja. Azt majd eldöntöm, hogy megéri-e változtatni rajta. – vontam vállat. – De légy olyan amilyen vagy, furcsának sokkal murisabb lenni mint tucatnak.
- Menj el Gandhinak! – elröhögtük magunkat. – Nem próbálsz fel egyet? – pattant fel és visszasétált a cipőkhöz. – Kitalálom, 6-os?
- Kelley nem fogok felvenni egy magas sarkút! – tiltakoztam röhögve.
- Miért nem? – hozta el nekem végül a hatosat (amerikában másképp számoznak, ez olyan 36-37-es lehet - Kukorka).
- Mert orra fogok esni benne, és mert nem tudok benne rohanni. – soroltam.
- Minek akarsz ezekben rohanni? – kérdezte miközben kezembe nyomta. Basszus én és a nagy szám!
- Mert mindenhonnan elkések! – improvizáltam.
- Ó. – bólintott. – Légyszi! Csak a kedvemért! – vigyorgott. Nagyon hasonlított Jevére. – Naaaa! – kérlelt. Szörnyűek.
- De ha elesek benne hozzád vágom! – egyeztem bele. Elvettem azokból a zoknikból amiket a cipőpróbálásra raktak ki. Levettem a tornacipőmet és átvettem a zoknikat is. Beletettem a lábamat és akkor még nem volt olyan fura, mint felállva. Egyszer volt rajtam magas sarkú eddig, azt is Mira erőszakolta rám.
- Járkálj benne! – bizonytalan lépteket tettem és a bokám remegett ezekben. Fogalmam sincs, ő hogy tud ilyenben olyan magabiztosan járni. Elkaptam a karját, hogy megkapaszkodjak. – Oké, lehet hogy ezek a cipők tényleg nem neked lettek kitalálva! – nevetett ki. Mielőtt letéptem volna magamról ezeket azért megnéztem magam a tükörben.
- Illik hozzád a fekete. – jegyezte meg. Nos a ruházatom aminek egyetlen nem fekete kiegészítője az a fehér pólóm, a hajam és a szemem. Ha Hayley szava járását akarom használni, cukin gyászosan nézek ki.
Próbáltam legalább a padhoz visszasétálni, de oda is majdnem estem. Jev elkapta a kezem ezzel mondhatni puhábban lesegítve a padra. Felvonta bal szemöldökét.
- Kérdés! Te mióta hordasz magas sarkút? – kérdezte. – Már kezdtem félni, hogy egy magasak leszünk.
- Téged is megdobjalak vele? – emeltem fel a lábam.
- Megteszem én is! – vágta hozzá sajátját bátyjához. Kiröhögtem Jevet, aki morogva magában inkább a bolt előtt megvárt minket.


Ally:
Szegény Carter Kelley végig hurcolta majdnem a fél áruházon amikor megtaláltam őket. Utána persze engem támadott le, hogy mennyi mindent vásároltam magamnak ebben a nagy táskában. Mire rávágtam, hogy ruhákat. Persze a látszatát is keltette, azok a felsők amit a tetejére dobtam, hogy eltakarják a tőlünk kapott ajándékait. Clare nem akart neki semmi olyan nagyon drága ajándékot venni, de mivel elég jól ment a sora a tanácson így adott egy listát hogy miket vegyünk még meg neki, Kelleynek pedig 70 dollárt, hogy elköltse arra amire szeretné. Ez persze nála 100%-os volt, hogy ruhára költi.
Jevvel elküldtem őket tovább vásárolni, mert ő idegileg jobban viseli a húgát, mint szerintem az utóbbi 20 percben Carter.
- Kifárasztott mi? – mosolyogtam rá. Csak csendesen bólintott. – Nem vagy nagyon beszédes. – jegyeztem meg. – A bátyád sokkal közlékenyebb. – próbáltam szóra bírni.
- Én annyira nem tapasztaltam. – válaszolta.
- És beszél is. – hüledeztem. – Lenyűgöző, azt hittem ti Lane-ek ilyet nem tudtok!
- Nem azt mondta, hogy Conor beszédesebb, mint én? – ráncolta homlokát. –
- Valahogy muszáj voltalak szóra bírni. – vontam vállat. – És te most magáztál engem? – döbbentem le. – Mennyivel lehet idősebb 10 évvel? Jézus!
- Illemtudatot még neveltek belém. – morgolódott.
- Az kéne még, hogy engem is olyan öregnek nézzenek, mint a bátyád! Nyugodtan tegezz vagy mittomén’, csak ne ezt. – hadartam.
- Conor mikor egyezett bele, hogy veletek jöjjek? – remek témaváltás Ms. Lane, de ugyanannyira észreveszem, mint a testvéreden.
- Találkoztam vele a reggel.
- Hol? – érdeklődött.
- Az anyjuk. – mutattam Jev és Kelley irányába akik jóval előttünk nézegették a kirakatokat. – Odarendelt engem és őt is, és kifele menet összefutottunk. Clare kérte meg, hogy engedjen el téged, mert Kelley szerette volna ha itt vagy vele.
- Azt mondta veletek nem olyan jó vásárolni. – felnevettem. – Mi az?
- Az hogy túlságosan jól ismer minket. Nem vagyunk Jevvel azok a vásárlós típusok. – magyaráztam. – És mindenki azt mondja nagyon hasonlítunk csak nem tudom miben.
- Csak elég rátok nézni. – felelte.
- Mint rád és Conorra? – ez egy csapit érdemlő visszavágás volt Ally. – Borzasztóan hasonlítotok egymásra, már az ahogyan beszéltek elárulja, hogy testvérek vagytok. Vagy ahogy néhányan hiszik a lánya.
- Tényleg ezt hiszik az emberek? – kerekedett el a szeme. – Hitték már Conort melegnek, engem ateistának de még a lányának soha.
- Conor szexualitásán néha én is elgondolkozom. – röhögtem. – Ő pedig józan eszemen. – jártattam a számat és eszembe jutott, hogy seggbe rúgjam magam. Mégis minek csacsogok én pont az ő húgával? Mi van ha tovább adja neki? Bár most elméletben rosszba vannak, szóval lehet nem.
Valamiért meg van bennem az érzés, hogy bízhatnék is benne. Hisz Conor húga, szinte klónjaik egymásnak, akkor miért ne… Meg kicsi kora óta ismerem, mondjuk nem olyan kicsi kora óta, de amióta megismertem Conort a húgát is elkezdtem figyelni. Annyira emlékeztet valakire…
- Már bocsi, de ezeken ki nem? – mosolyodott el. Annyira Conort látom benne. De tényleg, annyira hasonlítanak hogy az hihetetlen. – Kelleynek mikor van a szülinapja?
- Október 30. – feleltem. – Miért?
- Csak kíváncsi voltam. – vont vállat.
- Azt hittem mondta már neked, vagy ő vagy Conor. – a picsába csak el ne szóljam magam mégegyszer. De szemem sarkából láttam, hogy belül gondolkozik valamin.
- Miért mondta volna? – vonta fel szemöldökét.  A francba rájött. Oké, Ally, nem ütheted le valamivel… DE, terelheted a szót.
- Mert ő tudja ezt! – próbálkoztam.
- Honnan kéne tudnia?
- Mert mondtam neki. – válaszoltam. Ami lényegében igaz, csak akkor nem tudta hogy Kelleyről van szó.
- Amikor jártatok? – kérdezett rá. Lefagytam. De minden tekintetben. A hideg futott végig a testemen. Bizsergett az Ankh a bőröm alatt és féltem, hogy Carter megláthatja.
- Neked ezt mondta? – fordultam felé ártatlanul. Ha Conor tényleg elmondta neki én esküszöm megölöm amint visszaérünk a városba.
- Nos nem mondta ki nyíltan, de találgattam. – a rohadt életbe hogy a haja eltakarja az arcát.
- És miért gondolod, hogy ő pont velem kezdett volna? Azt se tudod mennyi ideje ismerjük-e egymást. – miközben mondtam a kirakatokban figyeltem az engem követőt. Vagy Cartert vagy engem figyelt, de nagyon ismerős volt a lány. – Mert ahogy leszűrtem biztosan elmondta neked.
- Azt mondta akkor találkoztatok, amikor New Yorkban laktunk. – bökte ki. Arckifejezésén láttam, hogy már bánta amit mondott. Akkor nem csak én fecsegek hülyeségeket. Remek! – És… - majd megakadt.
- És? – vontam fel szemöldököm. – Mit mondott még rólam a bátyád? – tudakoltam. A szívembe valamiért melegség költözött, hogy Conor mesélt rólam, de el is keserített. Carter még ha valaha meg is tudja, hogy védelmező, soha nem tudhatja meg hogy melyik ágról.
- Semmit. – hazudta. Jev és Kelley visszatért hozzánk kezükben plusz kettő csomaggal.
- Mennyi mindent vásároltatok? – néztem végig a nagy szatyrokon.
- A fél boltot. – felelte Jev. Szemem sarkában elsuhant valami.
- Mi lenne, ha ennénk valami? – javasoltam. Egy az épület közepén és a kijárathoz is közel, volt egy étterem. A kölykök nem akartak enni, csak inni ezért vettem nekik innivalót, meg fagyit hátha addig meg lesznek.
Megint a bizsergés futott végig az Ankhomon, és pólóm alatt az ezüst égetni kezdett. Vámpír. Átpillantottam Kelley válla felett. A folyosó végén állt a fiatal lány és engem pásztázott. Engem keresett, nem Cartert. Vörös szemei átvilágították a teret és fekete haja eltakarta a kíváncsi emberek elől, hogy szemfogai réges régen előbújtak már.
A szívem összeszorul a látványán. Alig lehetett 14…
- Mindjárt jövök! – feleltem és Jevnek odapasszoltam a szatyrokat, hogy Kelley ne lesse meg az ajándékait. Bár ha a vámpír jelenetet rendez egy pláza közepén, akkor ez lesz a legkevesebb bajom. Ahogy megindultam felé, berohant a mosdók irányába. Utána sétáltam, és Ankhom jelezte, hogy a női mosdóban bujkál. Viszont mást is éreztem. Egy őrző.
Ez csapda! – mondtam magamba. A férfi rám kacsintva elsétált mellettem. Elmosolyodtam. – Sétáljunk bele!
Beléptem a mosdóba, de pontosabban már nem tudtam volna megmondani melyik fülkében bujkál a lány. Az érzés eltűnt, mintha kisurrant volna az ajtón anélkül, hogy észrevettem volna. A közelben sem éreztem.
Viszont a női mosdó ajtaja kinyílt. Az előző férfi lépett be. Felnevetett.

- Ó, ez a női mosdó! – kapott homlokához, mintha nem tudta volna. – De buta vagyok! – elővettem dzsekimből a tőrömet. – Semmi előjáték? De kár! – biggyesztette le száját. Belépett bezárva mögöttünk az ajtót. Itt nem voltak kamerák, simán kisétálhatott, úgy hogy senkinek se tűnt volna fel.

<<63. rész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése