2015. április 3., péntek

56. rész - "Meg kellett volna ölnöd őket!"

Sziasztok! Hát valamennyire sikerült részt alkotni de nem nagyon volt kedvem se ihletem írni ezért nagyon lapos lett. Ettől függetlenül remélem tetszeni fog nektek, ha nem akkor megértem azt is, mert nekem se tetszik. Rövid is lett. Az egyetlen dolog ami tetszik az a macskamentás és a szagolgatós jelenet, mert hasonlóképpen történt meg velem is. De nem is fosom a szót itt a rész!
Ui.: Előre is mindenkinek kellemes húsvétot, a fiúknak sok csokitojást, a lányoknak  sok sampont amivel a kölnit kiszedik a hajukból a (a 13-nál idősebbek majd megértik :D)
Ui2: btw ez a 100 bejegyzésem bloggeren☀️ヽ(゚ー゚ヽ) ( ノ ゚ー゚)ノ☀️  ʕ •́؈•̀ ₎


Conor:
Ally kezdi nagyon feszegetni a türelmem határát. Egy „válts le engem” sms-sel lerendezi az egész helyzetet utána pedig napokig nem lehet elérni. Ja és én meg mint valami eszeveszett rohantam mert azt hittem történt valami. Erre csak annyi, hogy lelépett és kész. Már csak azt kéne kiötlenem, hogy mivel magyarázom meg Carternek hogy eltörtem három tányért sietség közben. Ha még egy lenne oké, de HÁROM!!
Leugrottam a fáról, mert idegességemben nem tudtam hogy járkálni. Hajamba túrva hívtam megint Allyt, de nem vette fel. Szemem sarkában láttam valamit, amit nem tudtam elképzelni mi lehet. Leguggoltam és a leveleket arrébb söpörve szemügyre vettem a tárgyat.
- Azt a ku… - nyeltem vissza egy káromkodást. Egy zsepit előhalászva a zsebemből, kezembe vettem. Határozottan emberi vér volt és egy őrző pengéje.
Ally! Kezemben lévő telefonomra ugrott a tekintetem és megint hívásra nyomtam. Még mindig semmi. Vajon elkapta valaki?
A vér vonalát követtem. A földön pár vér csepp és egy fa ágán pár véres kézlenyomatot találtam. Az illető egyhelyben állt. De még mindig nem tudom, hogy a vér valóban Allyé. Lehet ő támadott valakire és elvonszolja, de akkor miért használt egy őrző pengét ehhez.
Az is lehet harcoltak és tőle szedte el. Ki kell derítenem mi történt! De nem hagyhatom egyedül Cartert. Ha volt itt egy őrző több is lehet. És még Scott is bezavart a képbe!

Carter:
- Miss Lane! – rikácsolt valaki mögöttem. – Mégis mi történt?
Megfordultam és az igazgatóval találtam szembe magam. Haját tépve bámulta a törött ablakot. – Előbb Jev, most maga?! Magyarázatot kérek!
- Kijöttem a folyosóra a csörömpölésre! Aztán megláttam a betört ablakot.  – magyaráztam nyugodtsággal, nehogy gyanúba keverjem magam. Amúgy sem én törtem be az ablakot, hanem az aki áthajította Scottot rajta… Istenem de okos ember volt. – Kinéztem és pár tini volt ott kövekkel a kezükben. Amikor megláttak elfutottak.
- Felismerted őket? – támadott le.
- Nem. Soha életemben nem láttam őket. –válaszoltam. Arcán láttam hogy még idegesebb. Orrnyergét masszírozta vörösödő fejjel.
- Ez nagyon sokba fog kerülni. – motyogta. – Menj vissza órára! Most! – úgy tettem ahogy mondta nehogy magamra haragítsam.
A teremben zajlott az élet mint szokásosan, annak ellenére hogy óra volt. Ahogy elnéztem Emilyéket már nem Jevék szadizásán voltak, amit furcsálltam is, hogy csendben ücsörögtek mindannyian.
- Volt kint valami érdekes? – tudakolta Jev, de közben telefonjára fókuszálva.
- Csak egy törött ablak. – vontam vállat. Nick hajolt közénk.
- Jev neked már telepatikusan is megy? – röhögött.
- Igen Nick, tudod a telefonom hiányába nem volt jobb elfoglaltságom. – forgatta meg kék szemeit.
- Mire céloz? – odébb hajoltam, hogy lássam az arcát, mert Nick igyekezett kitakarni.
- Csak arra, hogy Jevnek nem ez volt az első törött ablaka. – vigyorgott sejtelmesen barátjára. – Hánynál is tartunk, 10-15 között?
- Még csak 8. – vont vállat. – De ha a londonit is számoljuk akkor 12.
- És a párizsi? – vonta fel szemöldökét Nick. Jev gondolkozni kezdett. Igen ezen én is meglepődtem.
- Akkor 16.
- És ne feledd az osztály kirándulásokat, mert úgy már 19. – jutatta eszébe Kelley.
- Csak 18. – javította ki Jev. – Az egyik az Nick volt!
- De te adtad a kezembe a labdát! – tiltakozott Nick. – Szóval a te hibád volt!
- Nem én voltam az aki az egyetemistákat akarta zaklatni hajnal 2-kor. – röhögte ki Jev.
- Szemét vagy haver! – vágta hátba Jevet és visszadőlt a székére. Azon kaptam magam, hogy mosolygok és abba akartam hagyni, amikor Jev rám nézett és ő is elmosolyodott.
De lehervadt a mosolyom egy pillanat alatt. Bal csuklómon egy lökés hullám futott át. Ankhom alja bizseregni kezdett, jelezve hogy mögöttem történik valami. Az ablak! Scott!
Valakivel harcolt Scott és biztos nem egy másim őrzővel, mert azt éreztem volna. Alvilági sem lehetett. Akkor csakis egy védelmező volt. Ugye nem Conor?
- Minden okés? – hajolt be elém Jev. Mímelt mosollyal bólintottam. Nem ronthattam ki tőrt rántva Scott után eredve. Erősen szorongattam a telefonom miközben sms-t írtam Conornak.
Feleslegesen aggódsz érte Carter! – mondogatta valami a fejemben. – Felnőtt ember tud vigyázni magára! Ha pedig meghalt volna azt érezted volna.
Egyet kellett értenem a hanggal a fejemben. Nincs értelme ezen gondolkodni, ha egy képzett erős védelmező megtalálta Scott-ot akkor valószínűleg végezni is szándékozik vele. Ha pedig csak egy portyázó tanonc akkor neki vége.
„Mosogatok, ahogy kérted!” – érkezett a válasz. Megkönnyebbülten kifújtam a levegőt.
Amikor kicsengettek nem kellett termet váltanunk, de Jev kihívott magával a folyosóra. Hátamra téve kezét a tömegben kerülgetve egy üresebb folyosóra vezetett. A szekrényeknek dőltünk.
- Szeretnék elnézést kérni Emily miatt! – vakargatta tarkóját.
- Miért kérsz bocsánatot? – ráncoltam a homlokom. – Nem te voltál bunkó, hanem ő!
- Tudom, csak… Mindegy, nem lényeges! – rázta meg a fejét. Azt hiszi engem ilyen könnyű levakarni?
- Jev! – néztem rá komolyan.
- Mondom nem érdekes! – próbálkozott.
- Bökd már ki az ég szerelmére! – sóhajtottam. Hallgatása után kénytelen voltam komolyabb módszerekhez folyamodni. – Cserét ajánlok! – vetettem fel. Telefonom rezegni kezdett. – Azután hogy kiderítettem ki keres! – tartottam fel mutató ujjam jelezve hogy várjon. Amikor megláttam a kijelzőn a bátyám nevét Jev felé fordultam. – Conor az.
A folyosó másik oldalára sétáltam, hogy Jev ne hallja. – Igen? – szóltam bele.
- Tudsz valamit a törött ablakról? – kérdezte köszönés nélkül.
- Valaki áthajította rajta Scottot. – megemelkedett a hangja.
- Scottot? – távol kellett tartanom a fülemtől a telefont a káromkodás rohamától. – Biztos vagy benne, hogy ő volt az?
- Conor két lépésre álltam tőle, felismerni csak felismerem!  - eszembe jutott valami. – Te hogy kerülsz ide?
- A kérdés az, hogy egy véres őrző kés mit keres az iskola udvarán! – váltott témát. – Valami ötlet?
- Bioszon éreztem valamit az Ankhkal. De nem tudom mit.
- Basszus! – motyogta.
- Mi az? – faggattam. – Találtál valami mást is?
- Igen Carter, találtam. – mérges volt. – És nagyon mérges lettem tőle!
- Azt ne mond egy hulla! – kérleltem.
- Én Scottéban reménykedtem! – morogta. – De nem hullát találtam.
- Akkor?
- Az mindegy. A lényeg hogy maradj ott ahol vagy! – utasított.
- Akkor álljak a nap végéig a fiú budi mellett! Csak szólok idiótának fognak nézni, legalább engedj a lány wc-ig elmenni! – élesen beszívta a levegőt. Ajaj.
- Carter, nem vagyok vicces kedvemben! Itt egy ember élete forog kockán! Csak maradj a suliban, amíg érted nem megyek! – majd kis idő után hozzá tette. – Kérlek!
- Rendben! – feleltem halkan.
- Hallgatom a cserét! – mosolygott rám Jev.
- Inkább hagyjuk! – ráztam meg a fejem.
- Hé! – kapta el a kezem és magához húzott. Karjait derekam köré fonta. – Mi történt?
- Semmi! – ráztam meg a fejem. Felnevetett.
- És még tőled várom el, hogy mondjam el a bajom! Így megnehezíted a dolgom cica! – összehúztam a szemöldököm.
- Cica? – ismételtem meg.
- Cica! – bólintott.
- Komolyan? – emeltem égnek a tekintetetem. Mellkasára tettem a kezem, hogy eltoljam magamtól. – Na eressz mielőtt macska mentát nyomsz az orrom alá! – hátraszegett fejjel nevetett és még közelebb húzott magához.
- Max a mentás leheletem érezheted! – kék szemeivel mélyen enyéimbe nézett.
- Miért akarnám azt szagolni? – vontam fel szemöldököm. Válaszul csak megcsókolt. És tényleg mentás volt a lehelete.
A csókunk végével nem hajolt el tőlem, hanem orrát hajamba vezette és azt szagolgatta.
- Te mi csinálsz? – toltam el.
- Olyan furi illatod van! – hajolt bele megint a hajamba és tovább szipózott mint valami idióta.
- Jev! – löktem vissza eredeti helyére. – Te a kapcsolatok embere vagy szóval biztos tudod! Normális ha az ember barátja szagolgatja a barátnője haját?
- Csak megszagoltalak! – húzta fel az orrát műdurcival.
- És mi lesz a következő? – néztem rá hihetetlenül. – Körbe pisilsz vagy mi?
- Nem is olyan rossz ötlet! – vezette kezét farmerja cipzárjához. Hallottam ahogy elkezdi lehúzni. Lepillantottam és egy pillanatra megpillantottam fehér boxerét.
- Jézusom Jev! Húzd vissza a cipzárt vagy megakadályozom a gyerekeid születését! – temettem kezembe az arcomat. Igyekeztem megnyugtatni magam nehogy elvörösödjek.  Nos a listájára kell írnom, hogy legalább tiszta alsót hord. Jesszus hova vezet mindez!
Megint nevetni kezdett. Kezét elvette a derekamról és lefejtette enyéimet ezzel megmutatva arcom. – Szörnyű vagy! – motyogtam.
- Ti pedig még mindig adócsalók!
- Jaj hagyd már ezt! – csaptam vállára. – Már poénkodni se lehet? – arcom elé hajolt és nagy kék szemeivel az enyémekbe bámult.
- Csak azért mondom, mert jó poén volt!

Conor:
Követve a vér nyomokat az erdőn keresztül eljutottam Ally kocsijáig. A csomag tartón látszottak a véres ujjlenyomatok. Körbe pillantottam és zsebemből elő kotorászva a tolvajkulcsot elkezdtem feltörni a csomagtartóját. Szerencsémre nem találtam benne sem az ő, sem más hulláját. Viszont egy elsősegély készlet fel volt csapva és a gézlapok golyókká gyúrva véresen hevertek mindenhol.
Odébb sepertem őket mielőtt egy arra jövő járókelővel etetem. Kezemmel tapogattam a rés után, hogy megtaláljak egy hasonló rekeszt mint ami nekem van a kocsim aljában. Amikor megtaláltam rácsaptam egyet ezzel felnyitva és előttem feltárva Ally kés
 Nos legalább előrébb jutottunk hogy Ally sérülhetett meg. De a kést vér borította, nem is kevés, ami csak akkor lett volna ha átdobják vele az embert. Várjunk csak… Carter szerint valaki átdobta Scottot az ablakon. Egy őrző pengéjét találtam véresen a földön. Aztán a vérnyomok egyenesen Ally kocsijához vezettek, ahogy egy rakat kötszer összevérezve hever mindenhol.
Amikor megtaláltam a kis rekeszt rácsaptam egyet ezzel felnyitva és előttem feltárva Ally késgyűjteményét. (Mert lényegében ennyiből áll: tőr, kés, bárd, tőr, dobókés, pálca kés, tőr, kés, bárd és kés. Ennek valami fétise van.) Semmi feltűnőt nem találtam benne. Lecsaptam kocsija csomagtartóját, közben pedig fejben egy új terv után kutattam.

Ally:
- Ally te mit csinálsz itt? – segített fel ahogy át estem a portálon. – Komolyan véredet ontottad csak azért, hogy elérj engem?! – torkolt le.
- Nem basszus fölé hajoltam és kivéreztem a belem! – üvöltöztem. Összeráncolt szemöldökkel bámult rám. Azt hitte azért görnyedtem össze, mert kimerített a portál nyitás. Elvettem a kezem vérző sebemtől. Elkerekedtek szemei. – Segítened kell! – kérleltem. – Nem tudok megnyugodni, ha viszont lenyugszom… - félbeszakított.
- Biztosan elvérzel! – fejezte be a mondatom. Elrohant és egy halom porral és fűvel tért vissza. Szemügyre vette sebem súlyosságát. – Kathrine? – kérdezte felvont szemöldökkel.
Megráztam a fejem. – Scott.
- Mondtam hogy kerüld el a Cipriánókat! – dorgált miközben egy valamitől nedves kendőt szorított a hasamhoz és a hátamhoz. Felszisszentem, de a fájdalom egyre erősebb lett.
- Ők jöttek hozzám! – csikartam ki fogaim közül fájdalmakkal küzdve.
- Akkor meg kellett volna ölnöd őket! – szorította erősebben a kendőket. – Ahogyan nekem is tennem kellett volna! 

<<55. rész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése